Kinesio Taping

Tapeteknikk for muskelsmerter og behandling av idrettsskader. Behandlingen er rask, smertefri og effektiv på mange kjente plager.

Kinesio Tape teknikken har gjort seg positivt bemerket i det internasjonale rehabiliterings- og sportsmedisinmiljøet de siste årene. Det er siden 2006 gjennomført en rekke kurs med internasjonale instruktører for og lære opp norske fysioterapeuter, leger og kiropraktorer i behandlingsteknikken.

Tapen er spesielt utviklet for og behandle muskulære plager og for å redusere lymfeødem. I tillegg er teknikken blitt introdusert i idretten for å behandle artikulære plager ved og benytte korrigerende teknikker.

Kinesio Tape metoden benytter den elastiske tapen over og rundt muskler for å støtte og assistere musklene samt for og motvirke overspenning.
Tapen legges på med forskjellige patenterte teknikker hvor målet enten er å stimulere muskulatur til å arbeide mer eller mindre. I tillegg kan tapen benyttes til å støtte opp bånd og ligamenter slik at belastningen på disse reduseres. Som f.eks. ved plager knyttet til overbelastende sener.
Teknikken benyttes sjelden alene, men som et supplement til annen behandling.

Tapen påvirker aktiviseringen av nervesystemet og sirkulasjonsapparatet. I motsetning til annen behandling som har effekt der og da, vil tapen sitte på i opptil flere dager. Du får på denne måten nytte av tapen 24 timer i døgnet så lenge den sitter på. Tapen tåler vann og vanlig kroppsbruk, og den sitter vanligvis på ca 4-5 dager før den skiftes ut.
Siden tapen er elastisk merker pasienten svært lite til at den sitter på kroppen. Dette gjør at den skiller seg veldig fra bruk av vanlig sportstape.